Quercy trektocht

Toon route

Startdata

  Programma

  Zaterdag en zondag

  Op zaterdagmiddag komt u aan en ontmoet u de andere ruiters. Zondagochtend maakt u kennis met ‘uw’ paard. Het is de bedoeling, dat u de hele week op dit paard rijdt. U poetst en zadelt uw paard en vervolgens maken we een “testrit” in de omgeving. De zondagmiddag kunt u zelf invullen.

  Maandag

  PICT3285Op maandagmorgen maken we een tocht naar de rivier de Dordogne. Vanaf Les Garennes rijden we door de bossen en door kleine dorpjes richting Souillac. Rond de middag gaan de paarden in een wei en gaan we picknicken in het bos.

  Hierna vervolgen we onze weg naar de Dordogne waar de paarden hun benen in het water kunnen koelen. We overnachten in Lacave in Auberge Lacave.’s Avonds eten we in Souillac.

  Dinsdag

  Op dinsdag gaan we de vallei van de L’Ouysse in. Deze rivier komt samen met de Dordogne onder Belcastel. Dit is een geweldige rit met lange galopstukken langs de rivier.

  De lunch is een korte, eenvoudige picknick bij Moulin de Caoulet. U kunt een walnotentaart proeven, een echte streekspecialiteit.

  trektochten-quercy-alvignacNa de lunch vervolgen we onze weg richting Rocamadour. We overnachten in Alvignac, in een hotel midden in het dorp met de paarden in een wei achter het hotel. Als we tijdig in het hotel aankomen kunt u desgewenst, met een taxi, Rocamadour bezoeken.

  Woensdag en donderdag

  Woensdagochtend hebben de paarden vrij en kunt u, als u wilt, de ondergrondse rivier Gouffre de Padirac bezoeken. We lunchen in Alvignac.

  Na de lunch verzorgen we onze paarden en rijden naar Hotel de la Terasse, een kasteeltje, in Meyronne of Domaine de la Vaysse in Martel. We zullen in een van deze luxe en comfortabele hotels overnachten.

  Op donderdag keren we terug naar Domaine des Garennes.

  Vrijdag en zaterdag

  Vrijdag maken we een ’s ochtends een tocht, de middag kunt u zelf invullen. Op vrijdagavond is er een afscheidsdiner met specialiteiten van de Perigord. U vertrekt zaterdagochtend na het ontbijt naar huis.