Trektochten

Bent u een gevorderde ruiter? Houdt u ervan om volle dagen paard te rijden? En kunt u geen genoeg krijgen van bijzondere hotelletjes? Dan is een trektocht echt iets voor u.

 

We organiseren in het voor- en najaar twee verschillende trektochten.

Agenda

  Tarieven

   Prijzen per persoon per week

  • Trektocht 1.310
  • Eenpersoonskamer toeslag 170

  Accomodatie

  Er zijn twee- en driepersoonskamers beschikbaar in ons gastenverblijf c.q. in hotels onderweg. De kamers variëren van eenvoudig tot luxe. De meeste kamers hebben een eigen badkamer met wastafel, toilet en douche.

  Maaltijden

  Uw vakantie is op basis van volpension vanaf het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag.

  Tijdens uw verblijf in domaine des Garennes eet u samen met ons en de andere gasten aan de lange tafel in de eetkamer. Lunch en diner bestaan ‘op z’n frans’ uit respectievelijk vier en vijf gangen. De maaltijden zijn zeer uitgebreid, maar niet zwaar.

  Ook tijdens de trektocht kunt u genieten van het lekkere eten en eet u samen met de rest van de groep. U zult kennismaken met verse streekproducten uit het seizoen, regionale gerechten en wijnen. Op verzoek bereiden wij ook heerlijke vegetarische maaltijden. Vermeld dit, en/of eventuele dieetwensen, bij uw boeking.

  De tafelwijn tijdens de maaltijden is bij de reissom inbegrepen. Overige consumpties tijdens uw verblijf dient u apart te betalen.

  (Rij)kleding

  Wij raden u aan met cap en rijbroek, of evt. een naadloze broek, te rijden.

  Daarnaast heeft u comfortabele rijlaarzen of stevige (berg)schoenen met grof profiel en een hak (om wegglijden uit de stijgbeugels te voorkomen) nodig. Als u voor schoenen kiest, draagt u deze dan in combinatie met chaps om uw enkels te beschermen.

  Zorg, in ieder seizoen, voor regenkleding en warme(re) kleding voor de avonden. En neem zeker uw zwemkleding mee.

  Omgang met uw paard

  De hele paardrijvakantie rijdt u op hetzelfde paard. Bij de kennismaking vragen we u naar uw voorkeuren en proberen wij een goede match met een van onze paarden te maken. Een enkele keer komt het voor, dat er geen goede klik is tussen u en uw paard. In dat geval heeft u altijd de mogelijkheid om van paard te wisselen.

  Tijdens de vakantie heeft u intensief contact met uw paard: u haalt het (vaak) zelf uit de wei, poetst en verzorgt het, zadelt het op (en af) en zet het zelf na het rijden weer in de wei. Op die manier ontstaat er heel snel een band met ‘uw’ paard.

  Paardrijtochten

  Op de (drie) halve dagen rijdt u zo’n 2 à 2,5 uur. De tochten op de (drie) hele dagen duren 4 à 7 uur. Uw groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

  In onze zadeltassen kunt u water en wat kleine spullen voor onderweg meenemen. Wij vervoeren uw bagage voor u van de ene naar de andere locatie.

  De tochten worden gereden door het afwisselende landschap van de Dordogne: bossen, weiden, open vlakten en dorpjes. Het gebied is ruig, stenig en licht bergachtig. Tijdens de ritten worden alle gangen gereden. Door het ruige gebied is het tempo overwegend rustig.

  Overige bagage

  Beddengoed en handdoeken zijn, ook onderweg, aanwezig. Denkt u wel aan een badlaken voor na het zwemmen. De meeste gasten dragen, ook na het paardrijden, gemakkelijke, casual kleding. In verband met het vervoer van uw bagage van de ene naar de andere locatie raden wij u aan om een praktische reistas te gebruiken.

  Faciliteiten en activiteiten

  U kunt zonder extra kosten gebruik maken van het zwembad, de (twee) tennisbanen en de squashbaan. U kunt ook ‘jeu-de-boules’ spelen. En er valt veel te ontdekken in de omgeving. Maar natuurlijk kunt u ook lekker uitrusten of een goed boek lezen.