Standplaatsvakantie

Houdt u ervan om lekker paard te rijden, maar wilt u ook een deel van de tijd zelf invullen? Of bent u een beginnende ruiter? Dan is deze paardrijvakantie echt iets voor u.

 

PICT1103Iedere dag maakt u vanuit Domaine des Garennes een mooie rit in de omgeving. U overnacht in ons gastenverblijf.

Om en om rijden we een ochtendrit en een dagtocht. Tijdens de dagtochten hebben we een picknick onderweg of lunchen we bij een table d’hôte.

Tijdens de (hete) zomermaanden, van 30 juni tot 1 september hebben de standplaatsvakanties alleen een ochtendprogramma.

Tarieven

    Starride per person per week

  • Normaal programma 935
  • Eenpersoonskamer toeslag 125
    Zomerprogramma per person per week

  • Volwassenen 900
  • Kinderen tot 13 jaar 795

Progamma

Zaterdag en zondag

Op zaterdagmiddag komt u aan en ontmoet u de andere ruiters. Zondagochtend maakt u kennis met ‘uw’ paard. Het is de bedoeling, dat u de hele week op dit paard rijdt. U poetst en zadelt uw paard en vervolgens maken we een “testrit” in de omgeving. De zondagmiddag kunt u zelf invullen.

Maandag en woensdag

Op deze dagen maken we, evenals vrijdag, een dagtocht. We beginnen ‘s ochtends met het verzorgen van de paarden, daarna vertrekken we. We rijden naar een klein restaurant of een boerderij waar we genieten van een lunch samengesteld uit locale producten. Of we houden een picknick op een prachtig plekje. Tijdens de lunch staan de paarden in een wei, zodat u rustig van uw maaltijd kunt genieten. Daarna kunt u eventueel nog een kleine siësta houden.

Eind van de middag komen we terug op het domaine. Eerst verzorgen we de paarden en zetten ze in de wei. Voor het diner heeft u nog tijd om u op te frissen en een aperitief te drinken.

Dinsdag en donderdag

We rijden ‘s ochtends door de bossen in de omgeving. We gaan bijvoorbeeld naar Nadaillac of naar de windmolen bij Gignac. Bij thuiskomst verzorgen we de paarden en zetten ze in de wei. Daarna lunchen we op des Garennes.

’s Middags kunt u de omgeving verkennen, lekker luieren bij het zwembad, tennissen of gewoon heerlijk ontspannen.

dorpje-onderweg

Vrijdag en zaterdag

Op vrijdag maken we de laatste dagtocht. ‘s Avonds is er een afscheidsdiner met de specialiteiten van de Perigord. U vertrekt op zaterdagochtend na het ontbijt naar huis.

Accomodatie

Er zijn twee- en driepersoonskamers beschikbaar in ons gastenverblijf. De kamers zijn eenvoudig, maar comfortabel. Iedere kamer heeft een eigen badkamer met wastafel, toilet en douche.

Maaltijden

Uw vakantie is op basis van volpension vanaf het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag.

Tijdens uw verblijf in domaine des Garennes eet u samen met ons en de andere gasten aan de lange tafel in de eetkamer. Lunch en diner bestaan ‘op z’n frans’ uit respectievelijk vier en vijf gangen. De maaltijden zijn zeer uitgebreid, maar niet zwaar.

U zult kennismaken met verse streekproducten uit het seizoen, regionale gerechten en wijnen. Op verzoek bereiden wij ook heerlijke vegetarische maaltijden. Vermeld dit, en/of eventuele dieetwensen, bij uw boeking.

De tafelwijn tijdens de maaltijden is bij de reissom inbegrepen. Overige consumpties tijdens uw verblijf dient u apart te betalen.

(Rij)kleding

Wij raden u aan met cap en rijbroek, of evt. een naadloze broek, te rijden.

Daarnaast heeft u comfortabele rijlaarzen of stevige (berg)schoenen met grof profiel en een hak (om wegglijden uit de stijgbeugels te voorkomen) nodig. Als u voor schoenen kiest, draagt u deze dan in combinatie met chaps om uw enkels te beschermen.

Zorg, in ieder seizoen, voor regenkleding en warme(re) kleding voor de avonden. En neem zeker uw zwemkleding mee.

Omgang met uw paard

De hele paardrijvakantie rijdt u op hetzelfde paard. Bij de kennismaking vragen we u naar uw voorkeuren en proberen wij een goede match met een van onze paarden te maken. Een enkele keer komt het voor, dat er geen goede klik is tussen u en uw paard. In dat geval heeft u altijd de mogelijkheid om van paard te wisselen.

Tijdens de vakantie heeft u intensief contact met uw paard: u haalt het (vaak) zelf uit de wei, poetst en verzorgt het, zadelt het op (en af) en zet het zelf na het rijden weer in de wei. Op die manier ontstaat er heel snel een band met ‘uw’ paard.

Paardrijtochten

Op de (drie) halve dagen rijdt u zo’n 2 à 2,5 uur. De tochten op de (drie) hele dagen duren 4 à 6 uur. Uw groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

In onze zadeltassen kunt u water en wat kleine spullen voor onderweg meenemen.

De tochten worden gereden door het afwisselende landschap van de Dordogne: bossen, weiden, open vlakten en dorpjes. Het gebied is ruig, stenig en licht bergachtig. Tijdens de ritten worden alle gangen gereden. Door het ruige gebied is het tempo overwegend rustig.

Zomerprogramma

Vanwege de vaak hoge temperaturen rijden we van 30 juni tot 1 september alleen in de ochtend. We vertrekken dan extra vroeg. Als het weer het toelaat zijn dagtochten, tegen bijbetaling, wel mogelijk.

Overige bagage

Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. Denkt u wel aan een badlaken voor na het zwemmen. De meeste gasten dragen, ook na het paardrijden, gemakkelijke, casual kleding.

Faciliteiten en activiteiten

U kunt zonder extra kosten gebruik maken van het zwembad, de (twee) tennisbanen en de squashbaan. U kunt ook ‘jeu-de-boules’ spelen. En er valt veel te ontdekken in de omgeving. Maar natuurlijk kunt u ook lekker uitrusten of een goed boek lezen.