De Regio

Sarlat

Een bezoek aan Sarlat is zeker de moeite waard. Sarlat is de hoofdstad van de Perigord Noir. In dit mooie, historische stadje is meer dan 1000 jaar architectuur te bewonderen. Daarnaast is de markt op zaterdag een echte belevenis. De hele streek lijkt dan op de been te zijn. Er worden typische streekproducten, kleding, kunst en artisanaat verkocht. Er is muziek en straattheater.

Rocamadour

Ook het stadje Rocamadour mag u eigenlijk niet missen. Rocamadour ligt in het departement Lot. De stad is na Lourdes de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk. Rocamadour is gebouwd tegen een rotswand. Bovenop de rots ligt een burcht. Via een slingerend pad (of een lift voor de mindervaliden) kunt u het heiligdom bereiken dat halverwege de rotswand gebouwd is. Hier zijn een reeks van kapellen met fresco’s en een kerk te bewonderen. Via een trap, waarin vele fossielen van maritieme herkomst zichtbaar zijn, komt u onderaan de berg. Daar ligt het gezellige, toeristische stadje met zijn nauwe straatjes.

Rocamadour (1)

Sport en natuur

De Dordogne is met haar veelzijdige landschap een ideale omgeving voor actieve buitenmensen. Op de rivieren de Dordogne en de Vézère kunt u onder andere kanoën en kayakken. De vele bossen verleiden menigeen tot lange wandelingen ver weg van de bewoonde wereld. Daarnaast ligt op een paar kilometer van het hotel een achttien holes golfbaan.

Diversen

Als u tijd heeft moet u beslist ook een bezoekje brengen aan de beroemde Grotte de Lascaux, één van de fraaie kastelen (Les Milandes van Josephine Baker, Castelnau, Hautefort enz.) of tuinen (Eyrignac, Terrasson).

omgeving-tuinen